Een bijzondere Dark Sky beleving

Stichting Natuurlijk Oosterend en Staatsbosbeheer houden op zondag 29 december vanaf 17.00 uur sterrentochten voor jong en oud. Een bijzondere Dark Sky beleving in Waddengouddorp Oosterend op Terschelling. Vanaf Tweede Kerstdag zijn kaarten beschikbaar bij Schapenkaasboerderij De Zeekraal, Restaurant Heeren van der Schelling en Vakantiepark Tjermelân in Oosterend. Deelname is gratis en alleen mogelijk op vertoon van een kaart.

Onder leiding van de gastheren en -vrouwen van Oosterend wandelen de deelnemers langs routes door de natuur rondom Oosterend. Gidsen van Staatsbosbeheer geven kleine minicolleges.

Het begin en eindpunt van de tocht is bij vakantiepark Tjermelân. Deelnemers gaan in groepen op pad. Onder leiding van een tiental gastheren en gastvrouwen uit Oosterend lopen de groepen hun route. Onderweg is er van alles te zien en te beleven. Er is muziek, warme chocolademelk met pondkoek en uiteraard gaan we sterren spotten bovenop Kaapsduin. Deelname is gratis, maar een kaartje afhalen bij de afhaalpunten is wel nodig. VOL = VOL.


sterren spotten
muziek
warme chocolademelk
minicolleges